top of page
In English

Viekö työasentosi sinut huomaamatta ongelmiin?

Arjessamme monenlaiset työt rasittavat kehoa epätasaisesti.


Myyjän työssä olen paljon etukumarassa asennossa enkä ollut huomannut, että monesti pää jäi etuasentoon ja niska väsyi. Se taas aiheutti hartia- ja selkäkipuja. Myös jatkuva seisominen kassalla rasitti kehoa staattisuudellaan enkä enää jaksanut kantaa kehoani ja valuin kasaan. Lantion asento vääristyi, kun en seisonut tasapainoisesti molemmilla jaloilla vaan olin vinossa paino epätasaisesti toiselle puolelle. Vaikka olen aktiivisesti liikuntaa harrastava, en saanut salitreenistä, jumpilta ja tavanomaisesta venyttelystä kokonaisvaltaista pysyvää apua.

Apu löytyi kuitenkin läheltä, kun vain suostuin sen vastaanottamaan.

Työkaverini Method Putkisto -ohjaaja Maria huomautti, että sähän oot ihan vinossa! Pienillä korjauksilla, sormet niskakuoppaan ja takaraivon nosto, vein kehoni painopistettä enemmän kantapäille ja asentoni parani. Aloin huomata, että keinot toimivat. Opin hahmottamaan kehoni ja tunnistamaan sen ongelmia.

Aihe oli kiinnostanut minua jo kauan, mutta en ollut kokenut aiemmin olevani valmis tutustumaan asiaan tarkemmin, mutta nyt kiinnostus vahvistui entisestään.

Syksyllä 2020 näin somessa We Love You Summitin mainoksen. Koska sinä vuonna ei ollut messuja tiedossa livenä, päätin rekisteröityä Summittiin. Oline tapahtumassa oli mielenkiintoisia tarinoita ja tehokkaita lyhyitä kasvo- ja ylävartaloharjoituksia.

Messutarjoukset houkuttelivat ja tartuin tarjoukseen 3D Kasvoklinikka -verkkokurssista.


Verkkokurssi oli lupauksiensa arvoinen. Mikä kokemus ja mitkä tulokset! Pään asento parani, jännittynyt leuka rentoutui ja hymy löysi posket. Sain tästä itselleni hyviä uusia rutiineja ja täsmäliikkeitä kasvojen kohottamiseen ja leuan sekä niskan rentouttamiseen. Kokemukseni siivittämänä halusin tietää lisää Method Putkistosta ja siitä, mitä se voikaan tehdä koko keholle.

Matkani kohti Method Putkisto -ohjaajuutta

Tammikuusta 2022 olen ollut Method Putkisto Original -ohjaajaopiskelija. Opiskelu alkoi klassisella 30 päivän teho- ohjelmalla. Se on verkkokurssi, johon kuuluu kehollisia harjoituksia ja niiden sisäistäminen online-ohjauksessa. Opin perusasioita harjoittelemalla niitä oman kehoni kautta. Vaikutusten tunnistaminen omassa kehossa on itsenäisen harjoittelun ydin. Method Putkisto onkin ”oppi omasta kehosta”.

Maaliskuusta 2022 asti olen opiskellut myös ohjaajuutta. Nyt haluan innoissani jakaa sisäistämiäni liikkeitä harjoitusasiakkaille. Aiemmin tavanomaista venyttelyä ohjanneena näin metodin poikkeuksellisen tehokkuuden. Olen saanut aivan uuden tavan ohjata ja sanoittaa liikkeitä. Method Putkisto syvävenyttelyssä luodaan jännite kehon sisäisten pisteiden välille. Oikeanlaisen palleahengityksen ja sen kohdistamisen avulla hengitys helpottuu ja hierot sillä kehoa sisältä ulospäin.


Tämän kokemuksen haluan jakaa kanssasi, tervetuloa tunneilleni!

Mistä löydät minut?Nähdään pian!


Saila Kalliomäki

puh. 040 515 2202


 

Mitä asiakkaani kertovat?

“Olen aina luullut, että mun oikea olka on se murheenkryyni eli yliliikkuva, kun se laskeutuu alas. Mut ilmeisesti on niin, että mun vasen olkapää onkin ollut jäykkä ja nyt se laskeutui samalla lailla kuin oikeakin harjoittelun jälkeen. Ihmeellistä että näin pienillä liikkeillä, joita olemme tehneet, on näin suuri vaikutus.

Kiitos sinulle Saila.”

Terveisin Aila


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments