top of page
In English

Näin harjoittelet oikein - Putkisto Online Studio

Kun haluat oppia, miten harjoitella tuloksellisesti, aloita perusteista. Kun perusasiat ovat hallinnassa, keho alkaa toimia oikein ja muutokset alkavat pian näkyä. Sinun on helppo olla ja liikkua. Keskivartalo tukee sinua, nivelet eivät kuormitu, hengitys on helppoa ja nukut paremmin.

Jos ei tiedä, mitä nämä perusasiat ovat, ei osaa niitä mistään etsiä. Perusasioiden hallinta on taitolaji, niillä pääsee pidemmälle niin huippu-urheilija kuin toimistotyöntekijäkin.Putkisto Online Studiossa MP Instituutin kouluttajat ohjaavat tunneillaan sinua keskittymään systemaattisesti askel kerrallaan Method Putkisto -menetelmän kautta juuri näihin kehonhallinnan perusteisiin. Viikkotunteihin kuuluvat MP venyttelytunnit, MP Pilates sekä MP kasvojumppatunnit.

Mitä ovat kehonhallinnan perusteet ja miksi niitä tarvitaan?

Perusteisiin kuuluu esimerkiksi taito ojentaa lonkat. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta harvapa taidon hallitsee. Lonkan ojennus on edellytys sille, että kävelet oikein. Istuessa lihakset kiristyvät ja lyhenevät. Siksi useimpien ihmisten lonkat jäävät koukkuun.

Muistan hyvin autokouluopettajani. Autosta ulos noustessaan hän ei juurikaan ojentanut vartaloaan. Varsin taloudellista ja energiaa säästävää toimintaa; autosta ulos tai sisään - aina samassa asennossa. Me autamme sinua juuri päinvastaiseen ja opit, kuinka venyttää itsesi täyteen pituteesi. Nyt perusteita harjoituttamaan.


Älä muutu toimistotuolisi malliseksi!


Voit kyllä liikkua vallan hyvin erilaisissa ”koppakuoriaisasennoissa”, kunhan voimaa on tarpeeksi. Mutta ajan oloon lihakset lyhenevät entisestään ja myös pallealihas jäykistyy. Eipä ihme, että väsymys kuuluu monen elämään.


Osaatko harjoitella? Vai suoritatko tuntejasi ”kunnolla” ja luulet, että osaat?


Monet luulevat harjoittelevansa oikein, mutta koska keskivartalon hermotus on kaikilla ihmisillä heikkoa, onkin taitolaji saada siihen hallittua tuntumaa. Jos oleelliset perustaidot puuttuvat, ihmisen keho osaa kyllä kompensoida ja pärjääkin jopa huipulle saakka. Hyvä harjoittelu rakentaa luustostasi vahvan ja pitkälinjaisen. On kiva, kun kaveri kysyy, ”mitä sinulle on tapahtunut?” Vartalon ääriviivat paranevat, kun syviin lihaksiin saa tuntuman ja liian aktiiviset pinnalliset lihakset saadaan hiljentymään. Tuloksen tunnistat siitä, että energiatasosi on korkeammalla.


Yleinen ongelma on, että monet ohittavat tietämättään kehonhallinnalle oleelliset asiat.


Minun piti rakentaa jokaisen liikkeen lähtöpiste uudelleen ja harjoittaa lihasryhmiä kerrallaan toimimaan oikein. Nyt käytän lihaksia, joita en edes tiennyt kehossasi olevan. Tästä syntyi Method Putkiston arvokkain anti, perusteet. Nämä haluan sinulle antaa, jolloin opit omasta kehostasi lisää ja turha touhuaminen jää pois.” - Marja Putkisto

”Ennen pystyin vaikka mihin, mutta nyt huomaan, että kova treeni tekee minusta väsyneen ja turvonneen.” - Eeva

Onko aika vaihtaa treenaustapaa?

Hyppää mukaan online-harjoitteluun tästä >>

Method Putkisto on systemaattinen ja looginen opetusmenetelmä oman kehon tuntemuksen syventämiseen ja itsenäisyyteen. Lue lisää blogeista:

“Perusteita kannattaa hioa.” -Marja Putkisto, menetelmän kehittäjä.
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page