top of page
In English

Elokuussa poistetaan elämän esteitä - Palaudu 5 viikossa, Fire Up -ohjelma sisältää uusia taitoja, joita “jokaisen tulisi hallita’’.


Palaudu 5 viikossa

Hiljainen epidemia nimeltään prokrastinaatio eli vitkuttelu leviää. Miksi se estää elämäniloa ja heikentää jokaisen iskuvoimaa? Elokuussa isketään sitä vastaan. Syksyllä emme ole enää yksin uupuneena vaan virkeänä yhdessä!


Prokrastinaatio on vain oire. Mistä se johtuu, ja mitä se aiheuttaa? On todella syytä olla huolissaan: vitkuttelun taustalla on stressi, joka kroonistuessaan on vaarallista ja vaikuttaa monella tasolla.


Näitä ovat esimerkiksi

  • fyysinen terveys. Stressi aiheuttaa terveysongelmia kuten päänsärkyä, korkeaa verenpainetta, sydänsairauksia, liikalihavuutta ja diabetesta. Krooninen stressi heikentää immuunijärjestelmää ja altistaa sairauksille.

  • mielenterveys. Stressi lisää ahdistuneisuutta ja masennusta johtaen usein uupumukseen. Uutta tietoa on saatu keskittymisen, muistiongelmien ja päätöksenteon vaikeuksista. Stressistä kärsivän tunnistaa: Ärisijää välttelevät kaikki, aggressiivisuus herättää vastarintaa, sosiaalinen vetäytyminen on jo vaikeampi oire ja passiivinen aggressio vihonviimeinen juttu. Kun sitten lääkkeet tai päihteet astuvat kuvaan, ollaan jo ihan toisella ongelmatasolla.

  • tuottavuus. Viivyttely hidastaa ellei jopa estä sitä mitä haluamme saavuttaa. Kun tekeminen viivästyy, liittyy kiire kaveriksi ja samalla unohdukset sekä virheet tekevät tuhoaan. Viivyttely  huojuttaa ja rikkoo luottamuksen ja murtaa itsetuntoa. 


Turhautuminen astuu kuvioon kun pienetkin asiat jäävät vitkuttelijalta tekemättä. Apua! Sitten alkaa selitysten virta! Kaikki koemme syyllisyyttä kyvyttömyydestä suorittaa annettuja tehtäviä ajoissa, vaikka tiedämme että stressi ja vitkuttelu maksavat yhteiskunnalle. Tiedämme senkin, että stressi ja vitkuttelu vaikuttavat niin yksilöihin kuin yrityksiinkin. Mikä siis avuksi?


Onko stressin vähentämiseen ja viivyttelyn poistamiseen keinoja? 


Ajanhallintaan tarjotaan koulutusta, jonka tuloksena meidän pitäisi muuttua tehokkaiksi. On totta, että priorisointi on tärkeää, mutta miten olisi jos opiskeltaisiin polyrytmiikkaa tai ihan vain läsnäolon taitoja?


Mindfullness-tyyppiset stressinvähennystekniikat ovat suosittuja. Niihin kuuluu Method Putkisto -syvävenyttelyn rinnalla meditaatio, jooga ja toki liikunta ja metsässä kävely. Mutta entäs kun lisäämme vastuksia? Voi olla, että voimien alikäyttö se vasta stressaavaa onkin!


Asiantuntija vahvistavat: ‘’Alhaisempi stressitaso parantaa fyysistä ja henkistä terveyttä, vähentää henkilökohtaisia ​​terveydenhuollon kustannuksia ja parantaa elämänlaatua.’’ Siksi palautumista tarvitaan kipeästi jokaisena elämämme  päivänä. Kaikesta mitä teemme tulee palautua. Fyysistä kuormitusta voi lieventää, mutta sitä myös tarvitaan. Henkinen kuormitus kumuloituu jos paineita ei pysty purkamaan. Aivosumuun hukkuu yksi sun toinen! 


Fire up, Palaudu 5 viikossa - ohjelma antaa keinoja lievittää stressiä, jotta prokrastinatiosta ei tule tapa. Vitkuttelu vaikuttaa kaikkeen ja jokaiseen! Voimme pommin varmasti paremmin kun tartumme tehtäviin emmekä odottele ja lykkää asioita. 


Mitä palautumisella oikein tarkoitetaan? 


Ihan yksinkertaisesti sitä, että  voimat elpyvät. Kun poistat jäykkyyden, palautat notkeuden. Kun ravitset kehoasi, saat voimaa ja kun hoidat mieltäsi, virkistyt ja opit uutta. 


Päivittäistä palautumisen taitoa tarvitaan koko ajan! Elämämme muuttuu kiihtyvällä tahdilla ja sen myötä lisääntyvät meihin kohdistuvat vaatimukset. Stressi on jokapäiväinen tuttumme, josta olisi tarkoitus päästä eroon päivän päätteeksi. Palautumisen johdosta saamme takaisin kyvyn tarttua asioihin, upota tekemiseen, olemaan rohkeita, tekemään päätöksiä ja kestämään epävarmuutta. Sitä tarvitaan myös sitkeyteen, että kannamme asioita mielessä, jotta opimme uutta! Tätä varten kehitin Palaudu 5 viikossa, Fire Up -ohjelman ja se on nyt kaikkien ulottuvilla. 


Tiesitkö, että ennen kuin palautuminen voi alkaa, keho tulee saattaa neutraaliin tilaan? Se on tila, jossa aivot alkavat ymmärtää, missä mennään. Palautuminen ei ole mahdollista, elleivät aivot saa tarvittavaa signaalia sen käynnistymiseen. Pahimmassa tapauksessa aivot voivat jäädä jatkuvaan aktiviteettitilaan. Silloin et lepää edes nukkessasi!


Palaudu 5 viikossa


Mikä on Fire Up -ohjelma?


Fire UP, Palaudu 5 viikossa -ohjelma opettaa jatkuvan palautumisen taitoa. Ohjelma antaa sinulle työkaluja, joilla opit säätelemään vireystasoa sen mukaan onko aika vaipua levollisuuteen vai virittäytyä toimintaan.  


Saat ohjelmasta uutta virtaa elämääsi ja työkalut oman energiasi säätelyyn. Teemme kehollisia harjoitteita, joista kukin on suunniteltu tiettyyn ongelma-alueeseen. Opit kuinka yhdellä harjoitteella voit vaikuttaa olotilaasi ja tasapainottaa mielialaa. 


Ohjelma on jaoteltu viiteen osaan, joista kuhunkin kuuluu viisi harjoitusta. Käymme niitä läpi yhdessä. Teknisyys on tärkeää, mutta kun kehoa alkaa tuntea ja huomata tuntemuksia kehossa, opit vaikuttamaan omaan jaksamiseesi. Palautumisen ohjelmaan kuuluu myös kysymyksiä, joiden avulla oivallat yllättäviä ja usein huomaamattomia elämää kuormittavia tekijöitä. Palautumista edesauttavat upea maisema, yhdessäolo, välillä kahvittelu ja uusien ystävien kanssa asian kokeminen.


Esimerkkejä palautumisen ohjelman harjoitealueista ovat unijumppa, joka tulee apuun kun uneen on vaikea uppoutua, aivojumppa, jolla mieli kirkastuu koska harjoitteet liittyvät neuroterveyteen ja hermoston tasapinottamiseen sekä energiajumppa, joka antaa sinulle iskukykyä, sillä sen avulla olo kevenee, kehosi vahvistuu ja notkistuu.


Kenelle palautumisen Fire Up -ohjelma sopii? 


Tämä ohjelma on suunnattu jokaiselle lisäämään elämäniloa normaaliin arkeen. Se sopii parhaiten elämän kaaoksesta selviytyjälle, ruuhkavuosissa elävälle ja ihan jokaiselle arjen suorittajalle. Se sopii ihan jokaiselle!


Tervetuloa!


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments