top of page
In English

Mitä tarvitset - pilatesta, joogaa, mindfulnessia, meditaatiota, kuntosalia!

Nämä kaikki voit yhdistää Method Putkiston tarjoamissa harjoitteluohjelmissa!

Koronapandemian jälkeinen liikehdintä alkaa nostaa pintaan sitä, mikä on oleellista. Muutokset kuormittavat ja siksi ei olekaan ihme, että jopa ihmiset jotka eivät tähän mennessä ole kehonhallintaa käyttäneet, alkavat siitä kiinnostua. Massiivisesta tarjonnasta voi kuitenkin olla vaikea valita. Ydinkysymys, mitä minä tarvitsen, on usealle epäselvää.

Meille tarjotaan pizzaa tai pihviä, mutta ravitsemusterapeutti kertoo mitä minä tarvitsen. Sen jälkeen osaat valita suuresta tarjonnasta itsellesi oleellista. Sama pätee harjoitteluun: käynkö tunneilla vai teenkö juuri sitä, mikä vie minua systemaattisesti eteenpäin.

Usein kuulee ilmaisun ”käyn tunneilla”tai ”käyn pilateksessa”, mutta tämä ei aina riitä. Sen sijaan selkeytä itsellesi mihin pyrit, esimerkiksi ‘jotta ryhtini olisi parempi’ tai “coreni olisi vahvempi”. Mitä se oikeasti sinulta vaatii? Tiesitkö, että jos sen oikein rakentaa, se vaatii päivittäistä työtä?

Kun sanat löytyvät, ihminen tunnistaa, mitä hän tarvitsee ja silloin löytyvät myös keinot, miten sinne päästään.

Kun sanat löytyvät, ihminen pystyy toimimaan. Tämän hahmottoman ‘sokeuden’ on Method Putkisto nostanut kaiken tekemisen ytimeksi. Kehotyöskentely on ajattelua vaativaa ja sen onnistuu vain sanoilla.


Katso mitä seuraavat sanat saavat sinussa aikaan.

6 rohkeaa mottoa ja vinkkiä uuteen hyvinvointiin

1. Oikeanlainen harjoittelu muuttaa elämäsi. Vaadi enemmän.

Ole kunnianhimoinen ja ota rohkeasti selvää, mitä sinä oikeasti tarvitset ja mitä mahdollisuuksia sinulla on. Jos haluat tuloksia, ole tietoinen mitä oma kehosi tarvitsee. Panosta oman kehon tuntemuksen taitoon.


2. Voi hyvin joka päivä. Sitoudu, keskity ja ota oma kehosi elämäsi tärkeimmäksi asiaksi.

Isoin asia on psyykkinen suhde omaan kehoon. Monilla harjoittelu tyssää siihen, että kun omaa kehoaan ei tunne ja suhde omaan kehoon vanhemmiten heikkenee. Sen sijaan se voisi kehittyä kuin kielitaito edelleen!


3. Muuta tavoitteesi ja odotuksesi. Ota selvää, mitä voitkaan saavuttaa ja mihin systemaattisesti kannattaisi pyrkiä.

Nosta rohkeasti esiin keholliset ongelmasi ja juuri ne, joiden ratkaisu on vaikeaa. Tässä Method Putkiston ohjelmat auttavat. Niistä löydät ratkaisun juuri kehollisiin rakenteisiin, joissa on syviä ongelmia.


4. Harjoittele päivittäin ja kehityt yli sen mitä odotit

Harjoittelun ei tule olla jotain jossain sivussa vaan koko elämäsi tärkein asia!


5. Älä juutu vanhaan äläkä jää kehityksestä jälkeen

Tunteja on tarjolla monessa muodossa, online on tullut jäädäkseen. Toki voit ohittaa muutokset ja jatkaa kuten ennen, mutta tässä jopa minun ikäiseni ja traditionaaliseen ja klassiseen uskova uskaltaa sano: älä jää kehityksestä jälkeen.

  • Perinteiset tunnit ovat aina hyviä.

  • Online vaihtoehtoja on tuhansia, valitse tarkkaan!

  • Yksityistunnit ovat aika ajoin investoinnin arvoisia.

6. Opettele systematiikkaa, sillä vain tekemällä oikeita asioita riittävillä toistoilla, varmistat muutoksen.

Perinteinen harjoittelu jatkukoon kuten ennenkin, mutta viikkotunti ei riitä kehittymiselle.


Nyt vihdoin harjoittelua on mahdollista toteuttaa

  • päivittäin

  • pienin annoksin

  • systemaattisesti.

Heittäydy rohkeasti uuteen ja silloin ihan varmasti saavutat enemmän, oman kehosi taito lisääntyy jouhevaa tahtia uudessa harjoitteluympäristössä. Kaikki mikä on digitaalisessa muodossa mahdollistaa toistot, ja materiaaliin voi aina palata.


Method Putkistossa olemme ylpeitä ja innoissamme siitä, että nyt ’enemmän vähemmällä’ on mahdollista saavuttaa.

Sitoutuminen on mahdollista kun tietää, miksi ja mitä minä tästä saan. Tämä pätee puolin ja toisin. Siirrytään yhteistyöhön; pois “käyn tunneilla” -mallista “rakennan itseäni” -malliin. Näin sitoudumme yhdessä saavuttamaan sinulle tärkeitä kehollisia valmiuksia.

Tämä on jo toteutunut Marja Klubilla. Motiivi käydä päivittäin tunneilla on luonut työrauhan sekä työhön että harjoitteluun sekä antanut jäsenille uudenlaisen hyvinvoinnin kokemuksen.


Nyt entistä tärkeämmäksi on noussut myös ihmisen kohtaamisen mahdollisuus. Siihen Method Putkisto on panostanut. Olemme rakentaneet digitaalisiin studioihimme lämminhenkisen ympäristön, johon voi aidosti kuulua ja jossa myös me ohjaajat voimme tulla lähemmäksi asiakasta.


Yllä olevilla motoilla varmistat itsellesi läpi elämän jatkuvan liikkumisen vapauden lupauksen, ja ikääntyminen saa aivan toisen merkityksen. On siis mahdollista ylläpitää ‘minä nuorena’ -tapaa liikkua läpi koko elämän.


<3 Marja Putkisto


Aloita harjoittelu tai uusi ura hyvinvoinnin ammattilaisena


Tutustu hyvinvointiohjaajan opintoihin

Seuraavat opintoryhmät aloittavat elo-syyskuussa 2023!

Tule Avoimiin oviimme (online) kuulemaan lisää koulutuksistamme! Ilmoittaudu tästä >>Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page